--I samarbete med Ekolådan--

Det finns i dagsläget ingen vegansk matkasse som också är ekologisk och som levereras i hela Sverige. Matkassar från butiker

säljs ofta lokalt och större bolag som Linas Matkasse har inga helt ekologiska kassar. Deras fruktkasse, som är en tilläggsprodukt, innehåller däremot enbart ekologisk frukt.

Andra leverantörer av matkassar, som till exempel Årstiderna, riktar sig enbart till storstadsområdena.

Hello Fresh levererar till postnummer som börjar på 10 till 82, med några undantag. De har inga ekologiska eller veganska kassar alls.

Middagsfrid sägs har en stor andel ekologiskt innehåll. I

 

Vegokassen, som är Lakto-ovo-vegetarisk lovar de 50% ekologiskt.

Marley Spoon har inga ekologiska produkter.

Ecoviva som säljer enbart ekologiska kassar har även en vegetarisk kasse. De har vunnit ”Bäst-i-test” med sin barnkasse 2016. Leveransområden är Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Lund. Men även Västkusten, Skåne, Mälardalen, Jönköping och sommarställen.

Ekolåda kan vara ett alternativ till en ekologisk och vegansk matkasse

Ett alternativ är att beställa hem en låda från Ekolådan. I en låda finns det ekologiska eller Demeter certifierade grönsaker och frukter. De levererar i storstadsområdena samt vissa andra områden, exempelvis Umeå och Östersund. Inte hela Sverige heller alltså, men om man går ihop i en grupp och beställer tio lådor levererar de oavsett bostadsort. Det går fortare än man kan tro att komma upp i tio lådor, är man två eller fler i hushållet kan man nämligen behöva två. Man börjar med en leverans varannan vecka. Man kan välja mellan grönsakslådor i olika storlekar, frukt- eller blandlådor. Dessutom kan man lägga till varor ur tilläggssortimentet som även omfattar torrvaror, konserver, bröd, samt olika gluten- och laktosfria produkter. En bra möjlighet för dig som inte har så stort utbud av ekologiska råvaror i din lokala matbutik.

Ekolådan är inte tänkt som matkasse men det följer med några receptförslag i varje leverans. Recepten är sällan veganska men eftersom det följer med en mängd goda grönsaker finns alla möjligheter att själv kombinera ihop rätter. En annan fördel med en låda jämfört med när man handlar själv är att variationen blir större. Liksom när man beställer hem en matkasse.

Ekolådans leveransområden

Stockholm med förorter samt Eskilstuna, Gnesta, Järna, Hölö, Mariefred, Nykvarn, Nynäshamn, Sigtuna, Stallarholmen, Strängnäs, Torshälla, Trosa, Uppsala, Vagnhärad, Vaxholm, Åkers Styckbruk och Ösmo.

Linköping, centrala delar samt Borensberg, Mantorp, Mjölby, Motala, Vadstena, Vreta kloster och Ödeshög.

Norrköping, centrala delar.

Göteborg, centrala delar.

Umeå, centrala delar.

Gruppleverans till följande städer/orter:
Dalarö, Enköping, Finspång, Hjo, Ingarö, Stigtomta, Sundsvall, Uddevalla och Östersund

Allt du behöver göra för att få hem en Ekolåda är att skapa ett konto och lägga en beställning. Om de inte har leverans dit du bor, hitta några vänner som vill vara med. Sedan kontaktar du Ekolådans kundtjänst som hjälper dig att skapa ett konto och berättar för dig hur en gruppleverans kommer gå till.

Ta en titt på Ekolådans hemsida här.